Formgivare med trassligt hår och trassel på hjärnan. Allt från disktrasor till artprints står på menyn i egna varumärket erika tubbin.

Ateljé/kontor finns på Stohagsgatan 6B i Norrköping. Produkterna säljs via egen webbutik samt hos ca 200 återförsäljare runtom i Sverige (plus en liten men växande skara i utlandet). 

De handtillverkade smyckena är nu ett minne blott, men ett härligt trassligt minne! Alla produkter tas fram i samarbete med svenska tillverkare. Småskaligt, nära och gärna miljösnällt.

erika berättar...

"När jag var tolv år köpte jag en egen symaskin. Mammas gamla mekaniska Huskvarna räckte inte längre till. Uttjänta bomullslakan och gamla spetsar vi hade i lådorna omvandlades till blusar som jag sålde i min gamla lekstuga. Mina kompisars mammor blev de första "frivilliga" kunderna ...

Senare i tonåren tog musik och dans över de kreativa krafterna och mina universitetsstudier ledde till en karriär inom administration och information på några av Sveriges främsta museer. Många år senare hittade jag lite silvertråd och pärlor i en hantverksbutik och det började trassla till smycken. Först som en hobby, men efter några år prövade jag mina vingar som entreprenör och år 2005 lämnade jag min anställning för att bli designföretagare på heltid.

Under åren har innehållet skiftat från handgjorda smycken till tryckta mönster och kluriga citat på olika inredningsdetaljer. I dagsläget formger jag främst föremål för köksområdet; som disktrasor, kökshanddukar, brickor, skärbrädor och pappersservetter. Som självlärd formgivare tenderar jag att hålla mina mönster rena och grafiska men alltid med personlig tvist och med massor av humor. Idag hittar du mina produkter i över 150 butiker runtom i Sverige. Och sortimentet får inte längre plats i en lekstuga.”

Allt gott!
Erika