KLADDKAKA MED MESSMÖR OCH MESSMÖRSTOPPING

2 ägg
1,5 dl socker (gärna kokossocker/ljust muscovado)
50 gr smör
100 gr messmör
175 gr rostade hasselnötter
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 nypa havssalt
smör och kakao till formen

Mixa de rostade hasselnötterna till mjöl. Smält smöret tillsammans med messmöret. Rör ihop ägg och socker och blanda ner de torra ingredienserna. Rör sedan i smörblandningen. Smörj och "bröa" en springform med ett tunt lager kakao. Grädda i 175 gr, ca 15-17 minuter.

messmörstopping:
150 gr naturell färskost
1.5 dl messmör

Blanda ihop och servera till kladdkakan.

TIPS!
Det går också bra att använda vispad grädde istället för färskosten. (Eller bara vispad grädde om du inte är liiika förtjust i messmör som jag ;)).

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln