RECEPT: CHOKLADPUDDING MED KANDERADE MANDLAR

CHOKLADPUDDING MED KANDERADE MANDLAR
4 rejäla portioner

5 dl mandelmjölk
3 msk majsstärkelse
3 msk agavesirap
4 msk kakao
3 msk mandelsmör
1 ägg
1 tsk vaniljpulver

Vispa ihop allt i en kastrull. Värm under omrörning och låt sjuda tills krämen tjocknar (obs! ska ej koka). Låt svalna något och häll sedan upp i portionsformar/glas. Ställ i kylskåp 3-4 timmar innan servering.

kanderade mandlar:
1.5 msk agavesirap/ljus sirap
1 msk kokossocker/rårörssocker
0.5 tsk flingsalt
100 gr sötmandlar

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop sirap, socker och salt i en stekpanna (gärna ugnstålig). Låt koka ihop i några minuter. Blanda ner mandlarna. Ställ in pannan i ugnen (mitten), eller häll ut allt på en bakplåtspappersklädd plåt). Kör i ugnen ca 15 minuter, rör om med en gaffel efter halva tiden. Häll ev upp på bakplåtspapper, separera mandlarna och låt svalna. (Om man som jag gillar söt-salt så strö gärna över lite mer flingsalt när de fortfarande är varma.)

Vid servering:
vispad grädde

Hacka större delen av mandlarna grovt. Fördela de hackade mandlarna över puddingen. Lägg på en klick grädde och dekorera med nån hel mandel. Servera gärna mer grädde vid sidan av.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln