RECEPT: BUBBELMUFFINS MED KRÄMIG BÄRFROSTING

BUBBELMUFFINS MED KRÄMIG BÄRFROSTING
ca 15 st

Muffins:
100 gr smör
1 dl mousserande vin, gärna rosé (alkoholfritt går naturligt vis bra)
1.5 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
färska eller frysta bär (förslagsvis hallon eller jordgubbar)

Smält smöret och häll i det mousserande vinet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver i separat bunke. Sikta ner det i äggsmeten och rör om försiktigt. Rör sist ned vätskan. Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll till max hälften. Tryck ner några bär/bärbitar i varje form. Grädda i mitten av ugnen, 15-20 minuter i 200 grader. Låt dem svalna och gör under tiden frostingen.

Frosting:
ca 100 gr bär (förslagsvis hallon eller jordgubbar)
200 gr rumsvarmt smör
300 gr florsocker
200 gr naturell färskost

Mixa bären, sila gärna om du använder hallon så att du får bort kärnorna. Vispa smör och florsocker till krämig smet. Vispa ner färskosten i smeten och rör till sist ner bärpurén. (Justera ev med mer florsocker om smeten känns för lös.) Ställ kallt tills det är dags att fixa till muffinsbakelserna. Spritsa eller bred på frostingen på muffinsen, dekorera gärna med ett bär. (Blir det frosting över går det bra att frysa. Lägg i plastpåse och platta till så går det fort att tina nästa gång du är sugen. Vispa då frostingen till fin konsistens när den tinat.)

Jag har använt hallon i muffinsen och som dekoration, och jordgubbar i frostingen i de muffins ni ser på bilderna. Supergod kombo! Och du - om tillfället tillåter - servera gärna med rosébubbel :D 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln