RECEPT: GLUTENFRI KLADDKAKA MED VIT CHOKLAD, BRYNT SMÖR OCH CITRON

GLUTENFRI KLADDKAKA MED VIT CHOKLAD, BRYNT SMÖR OCH CITRON

100 gr smör
100 gr vit choklad
1 citron (eller lime)
2 dl ljust muscovadosocker (eller råsocker/kokossocker)
150 gr naturell kvarg (eller kesella)
1,5 dl bovetemjöl
1 dl kokosmjöl
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 nya salt

smör och kokos till formen

Bryn smöret, ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills den smält. Rör ihop socker och kvarg i en bunke, blanda i chokladsmöret. Rör i rivet skal + saft från en citron. Blanda mjöl, vaniljpulver, bakpulver och salt i en annan bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten lite i taget. Smörj och bröa en springform med smör och kokos. Häll i smeten och grädda ca 20-25 minuter i 180 grader. Servera kakan med vispad grädde/kokosgrädde och gärna några bär.
 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln