RECEPT: PÅSKKOLA MED CITRON OCH BRYNT SMÖR

PÅSKKOLA MED CITRON OCH BRYNT SMÖR

4 dl vispgrädde
4 dl socker
2 dl ljus sirap
150 gr smör
2 ekologiska citroner (rivet skal + saft)
1 krm salt

Mät upp alla ingredienser utom smör och det rivna skalet i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka i 10 minuter. Bryn under tiden smöret (smält och fortsätt värma tills gyllenbrunt och karamelldoftande). Vispa ner det brynta smöret i kolablandningen lite i taget. Låt det hela koka vidare tills massan uppnår 124 grader (kan ta lååång tid). Häll du upp smeten i knäckformar med hjälp av en värmetålig kanna. Dekorera med rivet citronskal innan kolan stelnar.

(Vill du hellre ha kolor inslagna i papper häller du upp smeten i en form (ca 20x30 cm) klädd med bakplåtspapper - låter stelna och skär sedan i bitar som slås in i papper. Mitt tålamod räckte dock inte till detta...)

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln