RECEPT: CHOKLADVÅFFLOR MED HALLONSÅS OCH VISPAD YOGHURT

CHOKLADVÅFFLOR MED HALLONSÅS OCH VISPAD YOGHURT

Våfflor:
100 gr smör
100 gr mörk choklad
3,5 dl vetemjöl (el bovetemjöl för glutenfritt)
0,5 dl råsocker/kokossocker
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 krm salt
2 ägg
2 dl mjölk/mandelmjölk
2 dl kallt vatten
ev lite smör till våffeljärnet

Tillbehör:
frysta hallon
honung/agavesirap
(alt tar du färdig hallonsylt)

turkiskt yoghurt
vaniljpulver

salta nötter

Börja med att koka upp hallonen med lite honung/agavesirap, koka någon minut. Mixa till en slät sås med stavmixer. Låt svalna.

Vispa turkisk yoghurt och blanda ner lite vaniljpulver efter smak. Ställ i kyl tills servering.

Hacka de salta nötterna.

Våfflor:
Smält smöret och rör ner chokladen i bitar. Rör tills chokladen har smält. Blanda mjöl, socker, bakpulver, kakao, vaniljpulver och salt i en bunke. Tillsätt ägg, mjölk och kallt vatten, vispa ihop till en jämn smet. Rör ner chokladsmöret. Grädda våfflor, smörj ev järnet med lite smör mellan varven. Servera våfflorna med hallonsås, vispad yoghurt och salta nötter. (Vill du lyxa till det extra så ringla även över en god chokladkolasås, tex den här. Mums :D.)

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln