RECEPT: VARM CAMENBERT MED NÖTTER OCH HJORTRONDIPP

VARM CAMENBERT MED NÖTTER OCH HJORTRONDIPP

1 hel rund Camenbertost
2-3 dl hackade nötter
2-3 msk flytande honung/agavesirap

150 gr hjortron
1/2 röd chili
2 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
1 krm salt

Börja med hjortondippen: Kärna ur och finhacka chilin. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och koka sedan ca 5 min. Mixa till en slät sås med mixerstav. Låt kallna. Lägg osten på bakplåtspapper i en ugnsform. Blanda hackade nötter med honung och lägg blandningen på osten. Baka i ugnen, ca 10 minuter i 200 gr. Servera den varma osten tillsammans med hjortondippen som efterrätt eller som buffé/brunchrätt. Eller just när du är sugen helt enkelt!

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln