RECEPT: bubbelkakor med parmesan och aprikoskompott

“En kaka till ka... champagnen? Jamenvisst, en tilltuggskaka med parmesan och kryddiga bubbelkokta aprikoser. Annorlunda, kul och gott! En kaka till...? Ja tack!"

BUBBELKAKOR MED PARMESAN OCH APRIKOSKOMPOTT

100 gr rumsvarmt smör
1 msk socker
1,5 dl riven parmesan
2,5 dl vetemjöl  
ca 10 torkade aprikoser
3 st stjärnanis
1 dl bubbel  

Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ost och mjöl och vispa på låg fart tills det blir en smulig deg. Tryck ihop degen med händerna i bunken. Tag upp degen på köksbänken. Rulla ut den till en rulle, tjock som ett kvastskaft. Vira in degrullen i plastfolie och låt den ligga i kyl i ca 2 timmar.  

Strimla aprikoserna och lägg aprikoser, stjärnanis och bubbel i en kastrull och koka ihop i ca 15 minuter på låg värme. Låt svalna och ta bort stjärnanisen.  

Ta fram degen och skär i skivor (ca 1 cm tjocka). Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper, tryck en grop i varje kaka med tummen. Klicka i aprikoskompott. Grädda ca 10 minuter i 175 gr. Servera till bubbel! (Ja vad annars? ;)

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln