RECEPT: GLUTENFRI MUFFINSSEMLA

GLUTENFRI MUFFINSSEMLA
ca 12 st

Muffins:
6 ägg

100 g brynt smör

2 dl vispgrädde
4 dl mandelmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk kardemumma
4 tsk bakpulver
1 msk agavesirap

Vispa äggen. Häll i grädde, brynt smör och agavesirap. Blanda mandelmjölet med fiberhusk, kardemumma och bakpulver i en skål. Rör ihop med äggblandningen och låt stå cirka 10 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast. Rulla smeten till bollar och lägg i större muffinsformar. Grädda i 175 grader 20 minuter.

Mandelmassa:
200 gr mandel
4 msk agavesirap
ev 1-2 msk vatten

Mixa mandlarna fint med agavesirapen. Tillsätt ev lite vatten för att få en fin smet. Låt det gärna vara lite småbitar kvar av mandeln, gott med lite tuggmotstånd :).

Fyllning:
ca 3 dl grädde

Vispa grädden.

Montering:
Skär av ett lock på muffinsbullarna. Gröp ur bullen, blanda inkråmet med mandelmassa och en liten skvätt grädde till önskad konsistenst. Fyll bullarna med massan, klicka på vispad grädde och lägg på locket. Pudra över lite rismjöl/kokosmjöl (eller florsocker) - ät och njut!

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln