RECEPT: MOROTSKAKA MED LIMEFROSTING

MOROTSKAKA MED LIMEFROSTING

MOROTSKAKA:
200 gr mandel/nötter
2-3 finrivna morötter
8 mjuka dadlar
1,5 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk ingefära
2 msk mandelsmör
3 ägg

Mixa mandlar/nötter till mjöl, tillsätt dadlar och mixare vidare tills dessa är finfördelade. Rör ner mjöl, bakpulver, kryddor, mandelsmör och till sist äggen. Klicka ut smeten i springform (med fastspänt bakplåtspapper och lite rapsolja på kanterna). Grädda i 175 gr i ca 30 minuter. 

LIMEFROSTING:
150 gr vit choklad
300 gr naturell färskost
2 lime

Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Låt svalna något och vispa sedan ihop med färskosten. Riv limeskalet och blanda ner i smeten.

Pressa gärna limesaften över kakan (nagga med gaffel för att saften lättare ska ta sig igenom ytan). Bred ut frostingen på kakan och servera!

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln