RECEPT: KOLASNITT MED MÖRK CHOKLAD OCH SALTA PISTAGENÖTTER

KOLASNITT MED MÖRK CHOKLAD OCH SALTA PISTAGENÖTTER

100 gr smör
1 dl kokossocker 
1 msk agavesirap 
2 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
ca 75 gr mörk choklad
ca 1 dl hackade salta pistagenötter

Sätt ugnen på 175°. Skär smöret i tunna skivor. Rör smör och kokossocker poröst i en skål. Tillsätt agavesirap, bovetemjöl, bakpulver och ingefära. Arbeta snabbt ihop till en deg. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela den i tre delar. Rulla ut till längder, ca 40 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något. Grädda mitt i ugnen tills längderna är ljusbruna, 10–12 min. Skär de varma längderna i sneda ca 2 cm breda kakor och låt svalna.

Smält chokladen i vattenbad. Doppa ena änden av snitten  i chokladen och lägg på bakplåtspapper. Strö över hackade nötter innan chokladen stelnar.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln