RECEPT: KLADDKAKA MED KVARG OCH BLÅBÄR

KLADDKAKA MED KVARG OCH BLÅBÄR

4 ägg
1,5 dl honung eller agavesirap
2 dl havre/mandel/nötmjöl
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
100 gr mörk choklad
2 dl kvarg eller turkisk yoghurt
1-2 dl frysta blåbär
smör och kakao till form

Blanda ägg och honung/sirap. Smält chokladen i vattenbad eller micron. Mixa havregryn/mandlar/nötter till mjöl eller använd färdigt mjöl. Jag använde en mix av havregryn och mandlar som råkade finnas i skafferiet vid tillfället. Rör ner mjöl, vaniljpulver, bakpulver, salt, smält choklad och kvarg/yoghurt i äggsmeten. Smörj en form med lite smör och "bröa" med kakao. Häll i smeten och strö över blåbär, tryck ner blåbären en aning. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Smeten ska ha stannat men fortfarande vara ganska kladdig.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln