RECEPT: KANDERADE TRILLINGNÖTTER
KANDERADE TRILLINGNÖTTER
2 dl hasselnötter
2 dl socker
2 msk vatten
ca 150 gram mörk choklad
ca 0,5 dl kokos
Rosta kokosen i en torr panna. Ställ åt sidan.
Koka upp socker och vatten i en tjockbottnad, vid kastrull. Rör i nötterna och koka vidare tills vattnet avdunstat och sockret smält. Sockret ska vara gyllenbrunt men koka inte för länge, det bränner lätt.
Häll/skeda upp nötterna på bakplåtspapper och fös ihop dem tre och tre. Låt svalna/stelna.
Smält chokladen i vattenbad. Doppa nötterna med hjälp av gaffel och lägg upp på bakplåtspappret igen. Strö över lite rostad kokos och ställ svalt för att stelna.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
blanc de noirs vaeganskt kola chokladdessert mazarin glass diy grapefrukt pannkakor funäsdalen vinbärskaka blanc de blancs brynt smör våffla restaurangtips drinkar ost kaffe hjortrongrottor freebie skoogs krog trillingnöt lingon lussekatter hållbarhet städtips blåbärsgrottor gin och tonic brunch kanelbulle rawbollar funäsfjällen brownie kryddiga nötter tigerkaka kokostoppar kolasnittar äpple semlor disktrasor påskgodis tilltugg smoothie muffins dialekt drinktilltugg hjortron äppelpaj produkttips jul fikaställen listor lifehack öschöttska dessert paj julfika blåbär efterrätt laga nyttigt kladdkaka baka sockerfritt ät drick njut champagne bakaglutenfritt glutenfritt nyttigare fika recept swedish fika fika choklad bubbel sju sorters kakor utan vitt socker mousserande tips lifehack humor baka mellanmål favvoställen chokladbollar öschötte frukost östgöte östergötland bubbelskola småkakor östgötska restauranger glögg öschötte guschelov våfflor hallon jordgubb rawfika humor rabarber sockerkaka julgodis mousserande vin glöggprovning cava maräng pepparkaka knäck morotskaka svinnsmart pyssel örnsköldsvik citron prosecco parfait roséchampagne tårta härjedalen vaniljpudding dammsugare semla bröd påskpynt kanelbulleglass camenbert caféer chokladmuffins vegansk erikas favoriter jordgubbar blåbärskompott snacks kaffesump bufférätt gin strandkaj bar & kök norrköping hallonparfait bakelse