RECEPT: KRYDDIG MJUK KAKA MED LINGONTOPPING

KRYDDIG MJUK KAKA MED LINGONTOPPING
#glutenfri


Kaka:
3 ägg
3 dl rårörsocker
100 gr smör
1 dl mjölk
3 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma

Smält smöret, smörj och bröa en sockerkaksform med mandelmjöl. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda det smälta smöret med mjölken, rör ner mjölkblandningen samt alla torra ingredienser. Häll smeten i formen, grädda i 175 gr i ca 45 minuter. 

Topping:
200 gr naturell färskost
2 dl vispad grädde
250 gr lingon (frysta går bra)
Blanda ihop allt till en röra och klicka på smeten på en skiva sockerkaka. Garnera gärna med en grön kvist och servera. (Det blir ganska mycket topping så ska du inte servera så många bitar behöver du inte göra så stor sats. Sockerkakan som eventuellt blir över är god att äta som den är också .)

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln