RECEPT: KRYDDIG TIGERKAKA

KRYDDIG TIGERKAKA

200 g smör eller margarin
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk eller grädde

smaksättning ljus smet:
skal och saft från 2 clementiner (el 1 apelsin)

smaksättning mörk smet:
2 msk kakao
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk malen kardemumma
1 tsk kanel
4 varv med vitpepparkvarnen 

ströbröd till formen

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i sockerkaksformen. Häll upp smöret i en bunke. Se till att ha lite smör kvar i formen så att du kan täcka alla ytor och bröa sedan formen med ströbröd. Rör ihop smör och socker till en jämn smet. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål, häll ner över smörsmeten och rör ihop. Rör i ett ägg i taget och tillsätt sist mjölk eller grädde. 

Häll över ca 1/3 av smeten i en bunken du använde till mjölet. Blanda denna smet med kakao och kryddor till den mörka smeten. Blanda ner skal (bara det yttersta oranga) och saft från clementinerna i den ljusa smeten. Börja med att hälla den ljusa smeten i den bröade formen, häll sedan i den mörka smeten. Ta ev en gaffel och "rör ner" den mörka smeten något i den ljusa. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-55 minuter.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln