RECEPT: RAW BLÅBÄRSGROTTOR

RAW BLÅBÄRSGROTTOR
*glutenfritt *utanvittsocker *vegansk
ca 15 st

Blåbärssylt:
1 dl blåbär
0,5-1 msk agavesirap

Deg:
4 dl mandelmjöl
1 dl kokos/ris/bovetemjöl
5 msk agavesirap
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk vaniljpulver
en nypa salt

Mosa ihop bär och agavesirap med en gaffel.

Blanda samman alla ingredienser till degen. Min blev lite smulig, men funkade ändå att arbeta med. Rulla till bollar, lägg dem i små pappersformar (kak-storleken) eller direkt på bakpappers klädd plåt. Tryck en liten grop med tummen i bollen, fyll med blåbärssylt. Går att äta som de är (kyl först), eller så sätter du in dem i ugnen på 42 gr (torkfunktion) i ca 10 timmar. Lång väntan men värt då de får en lite fastare yta och en segare - god - konsistens :).

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln