RECEPT: CHOKLADMUFFINS CHOKLADX3

CHOKLADMUFFINS CHOKLAD x 3
ca 15 st

Muffins:
100 gr smör
50 gr mörk choklad
2 ägg
2 dl socker (gärna råsocker/kokossocker)
2,5 dl vetemjöl (eller bovetemjöl för glutenfritt)
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt

Smält smör och choklad. Rör ihop ägg och socker och blanda sedan ner övriga ingredienser, smör/chokladblandingen sist. Häll upp smet i muffinsformar, fyll till 3/4 i formen. Grädda i 175 gr, ca 8-10 min. De ska absolut vara lite kladdiga! Låt svalna.

Glasyr:
50 gr mörk choklad
0,5 dl grädde

Smält chokladen i grädden på medel/låg värme och rör tills du har en slät smet. Bred en klick glasyr på varje muffins och låt stelna i kyl. (Blir det något över kan du hälla upp chokladsmeten i ett litet glas, låta stelna och spara till efterrätt :)).

Gräddtopping:
2 dl vispgrädde
50 gr vit choklad
ev chokladknappar o bär till garnering

Vispa grädden ganska hårt. Riv/finhacka den vita chokladen och blanda ner i grädden. Innan servering klickar du på en sked chokladgrädde på muffinsen och dekorerar med chokladknappar (eller hack/riv) och ev lite bär.
 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln