RECEPT: SEGA KOLASNITTAR MED CHOKLAD OCH HAVSSALT

SEGA KOLASNITTAR MED CHOKLAD OCH FLINGSALT
Ca 20 st

100 gr smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
Ca 50 gr hackad mörk choklad
Flingsalt

Hyvla/riv smöret och rör ihop med socker. Tillsätt allt utom choklad och salt, rör ihop till en smidig det. Dela degen i två delar och rulla ut till två längder som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna och strö över hackad choklad och flingsalt. Tryck till lite så att hacket fastnar. Grädda i 175 gr, 7-8 minuter. Skär kakorna i sneda bitar medan de fortfarande är varma.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln