RECEPT: HJORTRONGROTTOR

HJORTRONGROTTOR
Ca 16 st

Kakdeg:
3 dl mandelmjöl
3 dl havregryn
1 tsk fiberhusk
1 dl kokossocker
2 tsk vaniljsocker
150 gr smör
Fyllning:
Ca 100 gr hjortron (frysta går bra)
0,5 dl vatten
0,5 dl kokossocker
1 st stjärnanis (eller kanelstång om du föredrar det)

Börja med att göra sockerlagen till fyllningen; koka upp vatten, socker och stjärnanis i en liten kastrull till sockret lösts upp. Låt svalna något och häll sedan lagen över hjortronen och låt stå medan du gör kakdegen. Kör havregrynen till mjöl i matberedare, lägg i resten av ingredienserna (smöret i bitar) och kör till en jämn deg. Ta upp på mjölat bakbord och knåda ihop degen. Dela degen i 16 bitar, rulla varje bit till en boll och lägg i en muffinsform. Gör en grop i varje kaka med tummen eller ett redskap (bakänden av mortelstöten funkade bra för mig). Skeda i hjorton i groparna, ta inte med så mycket av vätskan. Grädda i 175 gr ca 18 minuter.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln