RECEPT: VANILJPUDDING MED MYNTAKRYDDAD BLÅBÄRSKOMPOTT

VANILJPUDDING MED MYNTAKRYDDAD BLÅBÄRSKOMPOTT
4-5 port

VANILJPUDDING:
4 msk majsstärkelse
1,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 äggulor
0,75 dl agavesirap
5 dl mandelmjölk

Blanda alla torra ingredienser i en kastrull, för i äggulorna och agavesirapen. Dra på värmen och vispa ner mjölken. Koka upp och dra sedan ner värmen och låt sjuda under omrörning 1-2 minuter (krämen ska tjockna). Häll upp i glas och kyl i minst 4 timmar.

MYNTAKRYDDAD BLÅBÄRSKOMPOTT

2,5 dl blåbär
0,25 dl agavesirap
saften från en lime
ca 2 msk hackad färsk mynta
1 tsk potatismjöl + lite kallt vatten

Koka upp blåbär, agavesirap, lime och mynta i en kastrull, låt puttra någon minut. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten, häll långsamt i blandningen i blåbärskompotten under omrörning. Låt svalna och häll sedan på lite kompott i varje glas med vaniljpudding. Garnera gärna med ett myntablad.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln