RECEPT: KLADDIGA BROWNIES MED POLKAGRIS OCH HALLON

KLADDIGA BROWNIES MED POLKAGRIS OCH HALLON

175 gr smör
80-100 gr mörk choklad
3 ägg
3 dl socker (gärna hälften brunt, hälften vitt)
1 dl vetemjöl (bovetemjöl för glutenfritt)
1 tsk vaniljpulver
1,25 dl kakao
Drygt 1 dl krossade polkagrisar
250 gr hallon

Smält och bryn smöret, blanda i hackad mörk choklad och rör om så att chokladen smälter. Rör ihop ägg och socker. (Om du vill ha en mindre kladdig brownie: vispa ägg och socker riktigt pösigt, ca 5 min med elvisp.) Blanda mjöl, vaniljpulver, kakao, polkagrisar (spara några matskedar till topping) och hälften av hallonen i en separat bunke. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten, rör sist ner smör/choklad. Häll smeten i form (ca 20x25 cm) med bakplåtspapper. Grädda i 180 gr, ca 20-25 minuter. Låt svala och skär sedan i rutor. Ställ gärna i kyl över natten innan servering. Toppa med polkakross och hallon, servera gärna med en klick hårdvispad grädde.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln