RECEPT: JORDSGUBBSBAKELSE MED VIT CHOKLAD, LIME OCH BASILIKA

JORDGUBBSBAKELSE MED VIT CHOKLAD, LIME OCH BASILIKA

RULLTÅRTA:
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl el bovetemjöl (bovete för glutenfri)
1 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver

2 msk strösocker till rullningen

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda övriga ingredienser i en annan bunke och sikta sedan ner i äggsmeten, blanda till en slät smet. Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpanna. Grädda max 5 min i 250 gr. Lägg ett annat bakplåtspapper på plan yta, strössla med strösocker. Ta tag i hörnen av bakpappret på rulltårtan och lägg över rulltårtan på det sockrade pappret (med bakpappret uppåt och "brödsidan" ner mot det sockrade pappret). Dra försiktigt av bakpappret från baksidan, pensla med lite vatten på pappret om det är svårt att lossa. Låt svalna medan du gör fyllningen.

FYLLNING:
150 gr rumsvarmt smör
2,5-3 dl florsocker
200 gr vit choklad
rivet skal från en lime

Vispa smör och florsocker länge med elvisp (gärna 5-10 minuter). Smält den vita chokladen i vattenbad, rör ner limeskalet i chokladen. Blanda i chokladen i smörsmeten under fortsatt vispning. Bred ut smeten på rulltårtan och rulla ihop. Vira in rullen i papper och lägg i kylen tills servering.

TOPPING:
jordgubbar
limesaft
hackad basilika

vispad grädde

Skär jordgubbarna i mindre bitar, hacka basilikabladen och blanda jordgubbar, basilika och limesaft.

SERVERING:
Skär en rulltårtebit och lägg på fat. Skeda över en rejäl klick grädde och toppa med jordgubbsblandningen. Dekorera gärna med ett helt basilikablad.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln