RECEPT: CHOKLADBOLLAR MED BLÅBÄRSPULVER

RAW CHOKLADBOLLAR MED MANDELSMÖR OCH BLÅBÄRSPULVER

ca 3 msk kokosolja
2 msk mandelsmör (eller annat nötsmör)
3 msk kakao
7 färska dadlar
1,5 dl mandelmjöl
0,5 tsk vaniljpulver
blåbärspulver (eller lingon- / tranbärs-)

Lägg 2 msk av kokosoljan tillsammans mandelsmör och kakao i en liten kastrull. Smält på låg värme tills massan blir flytande och klumpfri och ta sedan bort från värmen. Mixa dadlar till småpartiklar, häll över chokladblandningen och mixa tillsammans med dadlar. Blanda ner vaniljpulver och mandelmjöl och blanda till en fast chokladmassa. Tillsätt till sist resten av kokosoljan - ta i så mycket som behövs, massan ska vara fast men lite oljig på ytan. Forma till små bollar (är de små får man ta tv... många!) och rulla i blåbärspulver. Förvara i kylen.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln