RECEPT: UGNSBAKAD RABARBER MED VITPEPPARSÅS (JO DET FUNKAR!)

UGNSBAKAD RABARBER MED VIT CHOKLAD- OCH VITPEPPARSÅS

ca 4 port
RABARBER:
8-10 rabarberstänger
ca 30-50 gr smör
ca 1-2 msk agavesirap (el valfri sötning)
kokoschips

SÅS:
200 gr vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk kokosolja
ca 0,5 tsk vaniljpulver
vitpeppar

Såsen: Koka upp grädden, dra av från plattan och lägg i bitar av vit choklad samt kokosolja. Rör tills chokladen har smält. Krydda med vaniljpulver och vitpeppar. Jag tog ca 10-12 drag på pepparkvarnen men testa dig fram och smaka av till önskat resultat. Den vita, feta chokladen mjukar upp så var inte rätt för att krydda! Ställ såskastrullen i kallt vattenbad fram till servering (så att den inte tjocknar och blir för fast.)

Skala rabarbern och skär i ca 7-8 cm långa bitar. Lägg i ugnsform, klicka över smör och ringla över agavesirap. 200 gr ugn, ca 15 minuter tills rabarbern mjuknat lagom. Sprinkla över kokoschips när de är klara. Servera tillsammans med såsen.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln