RECEPT: KLADDKAKEMUFFINS MED BRYNT SMÖR OCH HJORTRONGRÄDDE

KLADDKAKEMUFFINS MED BRYNT SMÖR OCH HJORTRONGRÄDDE

12-15 st
100 gr smör
2 ägg
2 dl kokossocker el råsocker
2 dl bovetemjöl el vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
1-2 krm flingsalt
ca 50 gram hackad mörk choklad

vispgrädde
vaniljpulver
hjortron el hjortronsylt

Smält smöret och låt det bryna tills det är nötbrunt och doftar kola-aktigt. Rör ihop ägg och socker i en bunke, blanda sedan i övriga ingredienser, sist det brynta smöret och den hackade chokladen. Fyll muffinsformar till max 2/3-delar. Grädda i 175 gr i 8-10 minuter. Ta hellre ut lite för tidigt än för sent, de sätter sig något när de svalnar och är godast när de fortfarande är riktigt kladdiga i mitten.

Vispa grädden hårt och blanda med vaniljpulver och hjortron/hjortronsylt efter smak. Vid servering; spritsa eller klicka på lite grädde på varje muffins. Ätes med fördel med sked direkt ut formen!

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln