RECEPT: KIKÄRTSFRALLOR

KIKÄRTSFRALLOR
6 st små

1 frp kikärtor (utan spadet)
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 msk äppelcidervinäger
1-2 tsk malen ingefära
1 msk chiafrön
ca 1 dl vatten

Stavmixa alla ingredienser, tillsätt vattnet sist lite i taget tills du får en konsistens som går att rulla (klämma) till bollar. Forma 6 bollar och lägg på bakplåtspapper. Grädda i 200 grader ca 35 minuter.

Glutenfritt och proteinrikt! Självklart en fördel om du gillar den lite nötiga, mjöliga smaken på kikärtor. Konsistensen på frallorna är kanske inte hundra procent som vanligt bröd men förvånansvärt nära! Du kan också variera kryddningen, hoppa över ingefära/chiafrön och tillsätt ett par matskedar brödkryddor istället.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln