FAVVOSTÄLLEN: SKOOGS KROG

Jag (Erika) och min familj hänger mycket i Härliga Härjedalen, vinter som sommar. Förutom att vi gillar att handla suveräna lokala delikatesser (nyrökt röding från Tänndalens rökeri tex) så har vi provat några av områdets krogar. Det finns många i bra klass men ingen slår Skoogs Krog i Funäsdalen. Alla råvaror hämtas så lokalt som möjligt; köttet kommer från kor och grisar i byn bredvid, fisken från fjällsjöarna i området eller i Atlanten 3 timmar bort i Norge. Grönsaker från egna odlingar, bär från närliggande skogar och örter från egna täppan bakom restaurangköket. Stor omsorg om smaker och detaljer - allt serverat i en fast meny på 4 (eller fler) rätter - menyn byts ut efter säsong. Miljön är en mix av klassisk fjällstuga, modernt och hemtrevligt. Maten serveras på lokalt producerad keramik. Supertrevlig servering (oftast är en av bröderna i ägarfamiljen Bertilsson ute på golvet - den andra brorsan står i köket) och alltid förklaring till vad man får på tallriken. Tips är att ta dryckespaketet till och bli överraskad av lokala ölsorter och noga utvalda naturviner. 

Ett ställe där man får morakniv till köttet - what's not to like? (Inte för att det behövs, mörare kött får man leta eft

Säsongens meny från sommar 2019.

Inte bara vi som gillar Skoogs krog - White Guide har gett dem Mästarklass!

Här hittar du Skoogs krogs hemsida och instagram.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln