RECEPT: RAW SEMLOR

RAW SEMLOR
8-12 mindre semlor

"Bullarna" och locken
2 dl mandelmjöl
2 dl cashewnötter
1/2 dl chiafrön
100 gr mjuka dadlar
2 msk smält kokosolja
3-4 msk kardemumma
en nypa havssalt

Mixa allt med en kraftfull mixer/matberedare till en slät smet. Forma till mindre bollar och spara en del som du kavlar ut mellan bakplåtspapper och sedan skär till trekantiga lock. Tryck ner ett finger i varje boll och forma ett hål för mandelmassan och grädden.

Mandelmassan
1 dl mandelmjöl
1 msk smält kokosolja
1/2 msk agavesirap el honung

Blanda ihop allt till en jämt smet.

Kokosgrädde
Vispa riktigt kall kokosgrädde eller kokosmjölk. För tips: kolla här!

Fyll hålen i bullbollarna med mandelmassan, klicka på grädde och lägg på locket. Pudra gärna över lite ris- eller kokosmjöl!

Recept med inspiration från Louise Strömberg.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln