RECEPT: JORDNÖTIGA SCHACKRUTOR
JORDNÖTIGA SCHACKRUTOR
5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 gram rumsvarmt smör
Knåda ihop till en deg. Dela upp i två delar och smaksätt vardera degbit:
ljus deg
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl jordnötssmör (osötat)
mörk deg
3 msk kakao
2 msk raw kakaonibs (ev lite extra smör om degen blir svår att få ihop)
Knåda ihop vardera deg och rulla vardera till två längder. Lägg ihop ljus + mörk i botten och sen mörk + ljus ovanpå, tryck ihop. Plasta in och lägg i kylen ca 1 timme. Ta fram rullen och skär till skivor, ca 5-8 mm tjocka. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 200 grader i 10 min.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
chokladmuffins påskgodis drinkar påskpynt bröd freebie skoogs krog trillingnöt smoothie tårta hållbarhet prosecco muffins örnsköldsvik kanelbulle svinnsmart funäsfjällen brownie maräng bakelse norrköping strandkaj bar & kök glass kaffesump blåbärskompott funäsdalen jordgubbar vegansk rawfika dialekt hjortron äppelpaj cava glöggprovning äpple sockerkaka rabarber frukost dessert östgötska lifehack öschöttska paj östergötland efterrätt julfika mousserande bubbel champagne laga nyttigt lifehack humor tips utan vitt socker glutenfritt nyttigare fika fika swedish fika recept choklad sju sorters kakor ät drick njut baka sockerfritt bakaglutenfritt kladdkaka blåbär baka mellanmål chokladbollar favvoställen listor öschötte östgöte jul produkttips fikaställen småkakor disktrasor julgodis kolasnittar kokostoppar restauranger glögg öschötte guschelov jordgubb humor erikas favoriter semlor mousserande vin pannkakor diy gin chokladdessert vaeganskt tigerkaka pepparkaka knäck rawbollar våfflor pyssel gin och tonic blåbärsgrottor städtips lussekatter lingon härjedalen vaniljpudding dammsugare hjortrongrottor kaffe kanelbulleglass restaurangtips caféer