RECEPT: GYLLENE GRANOLA

GYLLENE GRANOLA
6 dl havregryn
0,5 dl linfrö
1 dl kokos
3 dl hackade nötter (gärna blandade)
1,5 dl pumpa- och/eller solrosfrön
1,5 dl vatten
4 msk rapsolja
3 msk honung (helst fast, närproducerad)
3 dl torkad frukt/bär kokoschips

Blanda havregryn, linfrö, pumpa/solrosfrön, kokos och nötter i en bunke. Värm vattnet och lös upp honungen  och oljan i det. Häll vätskan i bunken och rör om ordentligt. Häll upp grynblandningen i en långpanna och grädda mitt i ugnen, 180 grader, i ca 20-30 minuter. Rör om ofta, blandningen ska bli torr men inte för mörk. Tillsätt sedan kokoschips och den torkade frukten  (mina favoriter är aprikos och blåbär!) och förvara torrt i en burk med lock.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln