RECEPT: GYLLENE GRANOLA
GYLLENE GRANOLA
6 dl havregryn
0,5 dl linfrö
1 dl kokos
3 dl hackade nötter (gärna blandade)
1,5 dl pumpa- och/eller solrosfrön
1,5 dl vatten
4 msk rapsolja
3 msk honung (helst fast, närproducerad)
3 dl torkad frukt/bär kokoschips
Blanda havregryn, linfrö, pumpa/solrosfrön, kokos och nötter i en bunke. Värm vattnet och lös upp honungen och oljan i det. Häll vätskan i bunken och rör om ordentligt. Häll upp grynblandningen i en långpanna och grädda mitt i ugnen, 180 grader, i ca 20-30 minuter. Rör om ofta, blandningen ska bli torr men inte för mörk. Tillsätt sedan kokoschips och den torkade frukten (mina favoriter är aprikos och blåbär!) och förvara torrt i en burk med lock.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
vaeganskt norrköping strandkaj bar & kök glass kaffesump snacks pannkakor funäsdalen erikas favoriter chokladmuffins påskgodis drinkar påskpynt tilltugg hjortrongrottor freebie trillingnöt vaniljpudding härjedalen tårta blåbärsgrottor prosecco gin och tonic pyssel bubbelskola svinnsmart morotskaka knäck pepparkaka tigerkaka kokostoppar glöggprovning julgodis semlor disktrasor humor smoothie dialekt hjortron äppelpaj produkttips jul fikaställen listor lifehack öschöttska öschötte chokladbollar favvoställen blåbär baka lifehack humor mousserande bubbel baka sockerfritt ät drick njut sju sorters kakor choklad recept swedish fika fika nyttigare fika glutenfritt utan vitt socker bakaglutenfritt tips champagne kladdkaka laga nyttigt mellanmål efterrätt julfika paj frukost östgöte östergötland dessert småkakor östgötska restauranger glögg öschötte guschelov jordgubb rawfika rabarber sockerkaka äpple kolasnittar cava maräng brownie funäsfjällen rawbollar drinktilltugg våfflor kanelbulle örnsköldsvik muffins städtips hållbarhet lussekatter lingon skoogs krog dammsugare semla bröd kaffe kanelbulleglass restaurangtips caféer vegansk jordgubbar blåbärskompott mousserande vin grapefrukt diy gin chokladdessert bakelse