RECEPT: GYLLENE FRÖGRÖT
GYLLENE FRÖGRÖT
1 portion:
0,5 dl havregryn
0,5 dl valfria frön (chia, pumpa, solros tex)
4-5 torkade aprikoser
2 dl vatten
½ tsk kanel
½ tsk ingefära
½ tsk kardemumma
½ tsk gurkmeja
1 nypa havssalt
1 tsk kokosolja
1 ägg
topping: bär, kokoschips, nötter
mandelmjölk (eller valfri mjölkdryck)
Strimla aprikoserna. Blanda alla ingredienser utom ägg i en kastrull. Värm under omrörning. När gröten börjar tjockna rör du snabbt i ägget. Servera med topping och mjölk.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
chokladmuffins påskgodis drinkar påskpynt bröd freebie skoogs krog trillingnöt smoothie tårta hållbarhet prosecco muffins örnsköldsvik kanelbulle svinnsmart funäsfjällen brownie maräng bakelse norrköping strandkaj bar & kök glass kaffesump blåbärskompott funäsdalen jordgubbar vegansk rawfika dialekt hjortron äppelpaj cava glöggprovning äpple sockerkaka rabarber frukost dessert östgötska lifehack öschöttska paj östergötland efterrätt julfika mousserande bubbel champagne laga nyttigt lifehack humor tips utan vitt socker glutenfritt nyttigare fika fika swedish fika recept choklad sju sorters kakor ät drick njut baka sockerfritt bakaglutenfritt kladdkaka blåbär baka mellanmål chokladbollar favvoställen listor öschötte östgöte jul produkttips fikaställen småkakor disktrasor julgodis kolasnittar kokostoppar restauranger glögg öschötte guschelov jordgubb humor erikas favoriter semlor mousserande vin pannkakor diy gin chokladdessert vaeganskt tigerkaka pepparkaka knäck rawbollar våfflor pyssel gin och tonic blåbärsgrottor städtips lussekatter lingon härjedalen vaniljpudding dammsugare hjortrongrottor kaffe kanelbulleglass restaurangtips caféer