RECEPT: GYLLENE FRÖGRÖT
GYLLENE FRÖGRÖT
1 portion:
0,5 dl havregryn
0,5 dl valfria frön (chia, pumpa, solros tex)
4-5 torkade aprikoser
2 dl vatten
½ tsk kanel
½ tsk ingefära
½ tsk kardemumma
½ tsk gurkmeja
1 nypa havssalt
1 tsk kokosolja
1 ägg
topping: bär, kokoschips, nötter
mandelmjölk (eller valfri mjölkdryck)
Strimla aprikoserna. Blanda alla ingredienser utom ägg i en kastrull. Värm under omrörning. När gröten börjar tjockna rör du snabbt i ägget. Servera med topping och mjölk.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
bröd freebie semla vaniljpudding härjedalen tårta hållbarhet städtips blåbärsgrottor citron örnsköldsvik kanelbulle svinnsmart morotskaka knäck pepparkaka tigerkaka bakelse blanc de noirs norrköping strandkaj bar & kök gin mazarin kaffesump grapefrukt pannkakor funäsdalen erikas favoriter vegansk chokladmuffins caféer våffla kanelbulleglass påskpynt ost rawfika jordgubb hallon våfflor hjortron glögg restauranger kokostoppar kolasnittar äpple semlor disktrasor påskgodis småkakor bubbelskola östgötska öschöttska dessert paj östergötland östgöte julfika baka mellanmål laga nyttigt kladdkaka baka sockerfritt ät drick njut sju sorters kakor bubbel choklad nyttigare fika recept swedish fika fika glutenfritt bakaglutenfritt champagne utan vitt socker tips mousserande lifehack humor efterrätt blåbär favvoställen chokladbollar lifehack listor öschötte frukost jul produkttips fikaställen humor rabarber sockerkaka julgodis mousserande vin glöggprovning cava äppelpaj drinktilltugg öschötte guschelov dialekt muffins smoothie tilltugg kaffe camenbert drinkar restaurangtips brynt smör blanc de blancs vinbärskaka jordgubbar blåbärskompott snacks bufférätt diy glass kola chokladdessert hallonparfait vaeganskt kryddiga nötter maräng brownie funäsfjällen rawbollar brunch pyssel gin och tonic parfait prosecco roséchampagne lussekatter lingon trillingnöt skoogs krog dammsugare hjortrongrottor