RECEPT: DELIKATA CHOKLADBOLLAR
DELIKATA CHOKLADBOLLAR
50 g rumsvarmt smör
1,5 dl havregryn
4 färska och urkärnade dadlar
2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
100 gr mörk choklad
kokos
Mixa havregryn och dadlar till små korn i matberedare. Blanda i smör, kaffe och kakao kör maskinen tills smeten är jämn. Smält chokladen och blanda ner ca 25 gr i smeten. Känns det hela för kladdigt kan du blanda i kokos till en konsistens som går att rulla bollar av. Rulla 8-10 bollar och doppa i den smälta chokladen, rulla direkt i kokos som du hällt upp på ett fat - ta gärna hjälp av en gaffel, det blir väldigt kladdigt. Låt stå i kylen i någon timme innan servering.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
funäsdalen erikas favoriter vegansk chokladmuffins caféer våffla kanelbulleglass påskpynt ost hjortrongrottor dammsugare skoogs krog trillingnöt lingon lussekatter roséchampagne prosecco parfait gin och tonic pyssel brunch rawbollar funäsfjällen brownie maräng kryddiga nötter vaeganskt hallonparfait chokladdessert kola glass diy bufférätt snacks blåbärskompott julgodis sockerkaka rabarber humor rawfika jordgubb hallon våfflor hjortron glögg restauranger kokostoppar kolasnittar småkakor bubbelskola östgötska lifehack öschöttska dessert paj östergötland favvoställen blåbär efterrätt lifehack humor kladdkaka tips ät drick njut champagne bubbel choklad nyttigare fika recept swedish fika fika glutenfritt bakaglutenfritt sju sorters kakor utan vitt socker baka sockerfritt mousserande laga nyttigt baka mellanmål chokladbollar julfika listor öschötte frukost östgöte jul produkttips fikaställen mousserande vin glöggprovning cava äppelpaj drinktilltugg öschötte guschelov dialekt muffins smoothie tilltugg påskgodis disktrasor semlor äpple pannkakor grapefrukt kaffesump mazarin gin strandkaj bar & kök norrköping blanc de noirs bakelse tigerkaka pepparkaka knäck morotskaka svinnsmart kanelbulle örnsköldsvik citron blåbärsgrottor städtips hållbarhet tårta härjedalen vaniljpudding semla freebie bröd kaffe camenbert drinkar restaurangtips brynt smör blanc de blancs vinbärskaka jordgubbar