RECEPT: KLADDKAKA 2.0
KLADDKAKA 2.0
2 ägg
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakaopulver
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
100 gr smält smör
0,5-1 dl grovhackade saltade jordnötter
0,5-1 dl minimarshmallows
smält smör + kokosflingor till bakformen
Rör ägg och socker i en skål. Blanda i mjöl, kakao, salt och vaniljssocker. Tillsätt smält smör och rör om. Blanda i hackade jordnötter och minimarshmallows. Förbered bakformen (ca 24 cm) med smält smör och kokosflingor och häll i smeten. Grädda i 175 grader i 16-18 minuter; kakan ska fortfarande vara kladdig / rinnande i mitten.
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
funäsdalen erikas favoriter chokladmuffins påskgodis drinkar påskpynt bröd tilltugg dammsugare skoogs krog trillingnöt lingon lussekatter städtips blåbärsgrottor gin och tonic pyssel våfflor drinktilltugg morotskaka knäck pepparkaka tigerkaka vaeganskt chokladdessert gin diy grapefrukt pannkakor mousserande vin julgodis sockerkaka rabarber rawfika jordgubb öschötte guschelov glögg restauranger kokostoppar kolasnittar fikaställen produkttips jul östgöte frukost paj östergötland favvoställen chokladbollar mellanmål baka champagne bubbel tips bakaglutenfritt utan vitt socker glutenfritt nyttigare fika fika swedish fika recept choklad sju sorters kakor ät drick njut baka sockerfritt laga nyttigt kladdkaka lifehack humor mousserande blåbär efterrätt julfika listor öschötte öschöttska lifehack östgötska dessert småkakor glöggprovning cava äppelpaj hjortron dialekt smoothie humor disktrasor semlor äpple blåbärskompott snacks kaffesump glass strandkaj bar & kök norrköping bakelse maräng brownie funäsfjällen rawbollar svinnsmart kanelbulle örnsköldsvik muffins prosecco hållbarhet tårta härjedalen vaniljpudding semla freebie hjortrongrottor kaffe kanelbulleglass restaurangtips caféer vegansk jordgubbar