RECEPT: NÖT-FRÖ-SMULPAJ MED BLÅBÄR

NÖT-FRÖ-SMULPAJ MED BLÅBÄR
5-7 dl blåbär
rivet skal från ½-1 citron
2-3 msk chiafrön
2-3 msk agavesirap
2 dl havregryn
1 dl valnötter
1 dl kokos
1 dl kokossocker
½ tsk havssalt
100 g kokosolja

Blanda blåbär, citronskal, chiafrön och agavesirap i en pajform. Mängderna är inte så exakta, beror lite på hur stor pajform du har. Blanda återstående torra ingredienser i en bunke och rör sedan i kokosoljan till en fuktig, smulig massa. Fördela massan över blåbären i formen och grädda i 200 grader, ca 20-25 minuter. Servera gärna med en vispad grädde-kvargblandning smaksatt med lite vaniljpulver. Eller med vaniljsås, eller glass...

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln